ua en ru

WikiLeaks опублікував нові документи ЦРУ про кибершпионаже

WikiLeaks опублікував нові документи ЦРУ про кибершпионаже Фото: WikiLeaks опублікував нові документи ЦРУ про кибершпионаже

WikiLeaks опублікував документи ЦРУ про проект під назвою Athena

Портал WikiLeaks опублікував секретні документи Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США про проект під назвою Athena. Про це повідомляє прес-служба WikiLeaks.

"Athena", так само, як і програма "Hera", надає видалені радіомаяки і заряджають можливості на цільові комп'ютери, які працюють на операційній системі Microsoft Windows. Після установки шкідливих програм Athena забезпечує можливість завантажувати і видаляти пам'яті шкідливі програми і передавати з нього файли",

У документах повідомляється, що програма була розроблена ЦРУ спільно з американською компанією Siege Technologies, що займається кібербезпеки.

Нагадаємо, раніше WikiLeaks виявили під зламаної пошти штабу кандидата в президенти Франції Емманюель Макрона дані, що вказують на російського громадянина. В метаданих вкрадених листів дев'ять разів зустрічається прізвище людини, яка нібито працює у фірмі "Еврика".