ua en ru

Washington Post: Туреччина і США створили секретний штаб розвідслужб на кордоні з Сирією

Washington Post: Туреччина і США створили секретний штаб розвідслужб на кордоні з Сирією Фото: директор ЦРУ Джон Бреннан

Туреччина і США зміцнюють взаємодію у розвідувальній сфері

Туреччина і США зміцнюють взаємодію у розвідувальній сфері. Директор ЦРУ Джон Бреннан за останні місяці неодноразово відвідував Анкару, зокрема, для обговорення питань боротьби з тероризмом, повідомляє The Washington Post.

Високопоставлені джерела видання повідомили, що ЦРУ і Національна розвідувальна організація Туреччини (MIT) ведуть роботу в секретному координаційному центрі біля сирійського кордону.

За словами співрозмовників видання, співпрацю ЦРУ і MIT виходить за рамки протистояння потоку іноземних бойовиків через Туреччину, Сирію та боротьби з тероризмом - ЦРУ запускає безпілотники з турецької авіабази Інджирлік для польотів над Сирією.

У той же час, за інформацією американських чиновників, прийняті Туреччиною заходи, допомогли на третину зменшити потік новобранців до лав "Ісламської держави".

Нагадаємо, президент США Барак Обама в телефонній розмові з Реджепом Ердоганом висловив стурбованість у зв'язку з наближенням курдських загонів до турецького кордону і визнав право Анкари на самооборону.