ua en ru

WADA призупинило роботу антидопінгової лабораторії в Ріо-де-Жанейро

WADA призупинило роботу антидопінгової лабораторії в Ріо-де-Жанейро Фото: у Ріо перед Олімпійськими іграми зупинили роботу антидопінгового центру

У МОК запевнили, що інцидент не вплине на програму тестування спортсменів під час Олімпійських ігор

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) тимчасово позбавило акредитації антидопінгову лабораторію в Ріо-де-Жанейро, де пройде літня Олімпіада. Про це повідомляється на офіційному сайті агентства.

Таке рішення було прийняте у зв'язку з тим, що робота лабораторії в столиці літніх Олімпійських ігор не відповідає міжнародним стандартам.


Робота лабораторії припинена на шість місяців, але постанова WADA може бути оскаржено протягом 21 дня.

" WADA буде продовжувати тісно співпрацювати з лабораторією в Ріо-де-Жанейро для вирішення виявлених проблем", - сказав генеральний директор агентства Олів'є Нігглі.

Повідомляється, що зразки допінг-проб, які повинні були пройти тестування в Ріо, будуть доставлені в іншу акредитовану WADA лабораторію.

В лабораторії сподіваються, що робота буде відновлена в липні перед початком Олімпійських ігор.

Як повідомляє Reuters, джерело агентства на умовах анонімності розповіло, що причиною рішення WADA могли стати якісь технічні помилки, які призводять до некоректних результатів допінг-проб.

У прес-службі Міжнародного олімпійського комітету (МОК) запевнили, що призупинення роботи антидопінгової лабораторії в Ріо-де-Жанейро не вплине на програму тестування спортсменів під час проведення ігор.

Нагадаємо, Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) залишила в силі дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики, таким чином, спортсмени з Росії пропускають Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.