ua en ru

WADA підтвердило достовірність викладеної хакерами другий частини документів

WADA підтвердило достовірність викладеної хакерами другий частини документів WADA

Достовірність документів, які виклало хакерське угруповання Fancy Bears, підтвердилася

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) підтвердило достовірність документів, які виклало в мережу російське хакерське угруповання Fancy Bears. Про це йдеться в повідомленні на сайті агенства.

"Російські хакери опублікували конфіденційні дані 25 атлетів з восьми країн, вкрадені з системи ADAMS (Anti-Doping Administration and Management System - Система антидопінгового адміністрування та управління - ред.)".

Зазначимо, раніше американське ФБР також заявляло, що угруповання Fancy Bears, яке атакувало сайти Демократичної партії США, нібито пов'язано з російськими урядовими структурами, зокрема, з Головним розвідувальним управлінням.

Як зазначається, у другій частині опублікованих документів наводиться перелік атлетів, які вживали заборонені препарати. У ньому наводяться імена спортсменів із США, Німеччини, Великобританії, Росії, Чехії, Данії, Польщі та Румунії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що WADA звинуватило хакерів з Росії у зломі антидопінгової бази.

Відзначимо, раніше, згідно з отриманою в результаті хакерського злому, інформації, стало відомо, що деякі популярні спортсмени з США, у тому числі сестри Вільямс і гімнастка Симона Байлз, вживали заборонені препарати, на які WADA дало дозвіл.