ua en ru

Вибухи під Вінницею: суд дав прокуратурі доступ до документів, які містять державну таємницю

Вибухи під Вінницею: суд дав прокуратурі доступ до документів, які містять державну таємницю Фото: вибухи в Калинівці (УНІАН)

Суд надав прокуратурі доступ до документів Центрального ракетно-артилерійського управління ЗСУ 

Вінницький міський суд надав заступнику військового прокурора Вінницького гарнізону тимчасовий доступ до речей і документів Центрального ракетно-артилерійського управління Збройних сил України у зв'язку з вибухами на складі боєприпасів під містом Калинівка у вересні. Про це йдеться в рішенні суду, яке опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Мова йде про керівництво для арсеналів, баз і складів ракет і боєприпасів, керівництво бойової комплектації боєприпасів артиллерійського озброєння і засобів ближнього бою, книги зведеного обліку комплектації ракет і боєприпасів, книги обліку наявності і руху матеріальних засобів, книги обліку наявності і руху військового майна, книги оперативного обліку та комплектації боєприпасів, книги загального обліку та комплектації ракет і боєприпасів, книги оперативного обліку та комплектації зенітно-керованих ракет і протитанкових ракетних комлексів, розпорядження з ракетно-технічного та артилерійсько-технічного забезпечення Збройних сил України.

Суд визначив, що інформація у вказаних документах містить державну таємницю. Рішення прийняте 29 вересня 2017 року, ухвала діє протягом одного місяця.

Нагадаємо, вибухи на військових складах біля міста Калинівка розпочалися ввечері 26 вересня. Вони припинилися лише 3 жовтня.