ua en ru

Вибухи під Вінницею: розміновування складів продовжується, є детонація

Вибухи під Вінницею: розміновування складів продовжується, є детонація Фото: Калинівка після вибухів на складі боєприпасів (прес-центр ДСНС)

Станом на 19:00 неділі відновлено газопостачання 12 тис. 916 абонентам

Після вибухів на військових складах у Вінницькій області рятувальники продовжують розміновувати територію військової частини в Калинівці. Досі спостерігається поодинока детонація боєприпасів, повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 19:00 1 жовтня 2017 року відкритих осередків горіння немає, спостерігається поодинока детонація боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними відомства, станом на 19:00 неділі відновлено газопостачання 12 тис. 916 абонентам.

Крім того, зведеним піротехнічним загоном ДСНС (108 осіб та 41 одиниця техніки) обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 12,6 тис. га території, продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів.

"Усього з початку виконання робіт отримано 313 заявки, виконано - 309, виявлено та вилучено 547 вибухонебезпечних предметів. До проведення робіт із розмінування технічної території арсеналу залучено 50 груп розмінування Збройних Сил України у складі 238 осіб та 50 одиниць техніки", - доповіли в ДСНС.

До того ж, як повідомляється, від Збройних сил України до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій залучено 9 протипожежних танків та 4 інженерні машини розгородження ІМР-2.

Нагадаємо, раніше у ДСНС розповіли про стан постраждалих унаслідок вибухів на складі боєприпасів у Калинівці.