ua en ru

Вибухи під Вінницею: причиною пожежі міг стати безпілотник

Вибухи під Вінницею: причиною пожежі міг стати безпілотник Фото: вибухи (УНІАН)

Вибухи під Вінницею почалися ввечері, 26 вересня

Радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков повідомив, що причиною вибухів на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області міг стати безпілотний літальний апарат. Про це він написав у Facebook.

"Боєць з одного з постів встиг доповісти про дивний звук. Через кілька секунд почалися розриви на відкритому майданчику. Периметр надійно охоронявся, так що схоже на безпілотник. І так, СБУ намагалася перехопити. Кажуть, неофіційно, що кого-то навіть затримали напередодні. Але хтось прорвався", - написав Бірюков.

Він зазначив, що постраждали тільки відкриті майданчики зберігання, при цьому підземні сховища, бетонні ангари і цегляні склади не пошкоджені.

"Підземні сховища стоять, бетонні ангари стоять, цегляні склади стоять. "Полетіли" відкриті майданчики. Зберігати боєприпаси під відкритим небом - це не наш винахід, це поширена практика. Звичайно хочеться все глибше. Але це мільйони доларів у будівництво, яких у бюджеті поки немає", - повідомив радник.

За його словами, на забезпечення "живучості" 48-го арсеналу в Калинівці в 2015 році було виділено з держбюджету 600 тис. гривень, у 2016 році - 2 млн, в 2017 - 6 млн.

Нагадаємо, раніше військова прокуратура Центрального регіону України 27 вересня 2017 відкрила кримінальну справу за фактом вчинення диверсії на території військової частини в Калинівці