ua en ru

Вибухи в Стамбулі: майже всі загиблі - поліцейські

Вибухи в Стамбулі: майже всі загиблі - поліцейські Фото: наслідки теракту в Стамбулі

Уже 10 осіб було затримано за підозрою у причетності до інциденту

Серед 29 загиблих унаслідок вибухів у турецькому Стамбулі 27 осіб - співробітники поліції і двоє цивільних. Про це заявив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, передає DW.

За його словами, причиною одного з вибухів стала бомба, закладена в автомобілі. Вона вибухнула, коли авто опинилося поруч із автобусом, у якому перебували поліцейські.

Водночас інший вибух здійснив терорист-смертник у розташованому неподалік парку. Він підірвав себе після того, як був оточений правоохоронцями. За словами глави турецького МВС, серед загиблих - 27 поліцейських і двоє цивільних.

У поліції також повідомили, що десятеро осіб були затримані за підозрою у причетності до інциденту. Представники турецької влади вже назвали вибухи терактом. Однак відповідальності за вчинене досі ніхто на себе не взяв.

Нагадаємо, у Стамбулі у ніч на суботу, 10 грудня, пролунали два потужні вибухи поблизу стадіону "Водафон Арена". Це сталося через дві години після завершення матчу, в якому зустрілися дві турецькі команди. Унаслідок інциденту 29 осіб загинуло, ще 166 отримали поранення.