ua en ru

Вибух на заводі в Азербайджані: кількість постраждалих зросла до 24 осіб

Вибух на заводі в Азербайджані: кількість постраждалих зросла до 24 осіб Фото: вибух на заводі в Азербайджані

За фактом вибуху на заводі в Азербайджані прокуратура країни порушила кримінальну справу

В результаті вибуху на військовому заводі в Азербайджані постраждали 24 людини. Про це йдеться в спільному повідомленні Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства з надзвичайних ситуацій Азербайджану, повідомляє Oxu.Az.

Як наголошується, 26 липня близько 15:30 на утилізаційних дільниці заводу "Араз" Міноборонпрому стався вибух.


"24 людини отримали різні травми в результаті події, були доставлені в Ширванську центральну міську лікарню і Ширванський міський діагностичний центр, вжито інші необхідні заходи. 14 постраждалих, після надання амбулаторної допомоги були виписані додому, стан семи постраждалих оцінюється як нормальний, трьох - середньої тяжкості. Їх лікування триває", - йдеться в повідомленні.

Також за фактом вибуху на заводі в Азербайджані прокуратура країни порушила кримінальну справу.

"В слідчому управлінні тяжких злочинів Генпрокуратури порушено кримінальну справу за ст. 223 КК АР (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних об'єктах, що призвело до тяжких наслідків) і 314.2 (халатність, що призвела до тяжких наслідків), створена оперативно-слідча група зі співробітників Генпрокуратури, МВС і МНС, проведені інші процесуальні дії", - йдеться в повідомленні.

Також, з метою встановлення причин вибуху в Азербайджані призначений комплекс експертиз. В даний час тривають слідчі дії по справі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вибух на заводі в Азербайджані стався через іскри від утилізованих виробів.