ua en ru

Вибух цистерн в Донецькій обл. небезпеки для людей і природи не представляє, - Держекоінспекція

Державна екологічна інспекція у Донецькій області заявляє, що за результатами проб, відібраних в районі сьогоднішньої залізничної аварії в Червоноармійському районі, негативного впливу на навколишнє середовище або мешканців прилеглих населених пунктів не встановлено.

Державна екологічна інспекція у Донецькій області заявляє, що за результатами проб, відібраних в районі сьогоднішньої залізничної аварії в Червоноармійському районі, негативного впливу на навколишнє середовище або мешканців прилеглих населених пунктів не встановлено. Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

"Проби ґрунту були відібрані сьогодні о 10:20. Також підрозділами санітарно-епідеміологічної служби здійснені вимірювання забруднюючих речовин. Перевищень не встановлено", - повідомив заступник начальника Державної екологічної інспекції в Донецькій області Костянтин Свєтов.

Нагадаємо, в неділю о 6:15 хвилин на території Донецької області поблизу с. Леніне Красноармійського району на перегоні "Вдале - Межова" сталася залізнична аварія. Зійшла з рейок і загорілася 21 цистерна з пропан-бутаном, дві з яких вибухнули. Загальна чисельність цистерн в складі становила 62 одиниці.

Станом на 13:00, за інформацією ДержНС, 39 цистерн роз'єднані і направлені до станції. У ліквідації аварії беруть участь 15 одиниць пожежної техніки, 3 пожежних і 2 відновлювальних потяги, а також підрозділи ДержНС Донецької та Дніпропетровської областей.

Станом на 14:00 продовжували горіти три цистерни. В даний час продовжуються роботи по ліквідації аварії.

Для запобігання можливої загрози при вибухах, 250 жителів села Леніне тимчасово відселені на протилежний бік населеного пункту.

Пропан-бутан призначений для застосування в якості палива. Склад може суттєво відрізнятися, основні компоненти: пропан, пропілен, ізобутан, ізобутилен, н-бутан і бутилен. Виробляється в основному з попутного нафтового газу. Транспортується і зберігається в балонах і газгольдерах. Застосовується для приготування їжі, кип'ятіння води, опалення, використовується в запальничках, в якості палива на автотранспорті. Перевагою над бензином є нетоксичність, відсутність корозії, високе октанове число (102-108 залежно від місцевих умов). Горить набагато чистіше, ніж бензин або дизпаливо.