ua en ru

Вибух у центрі Києва: поліція припускає акт демонстративного хуліганства

Вибух у центрі Києва: поліція припускає акт демонстративного хуліганства Фото: Андрій Крищенко (facebook.com/Андрей-Крищенко)

Експертиза показала, що граната кидалася не прицільно

Поліція припускає, що вибух у центрі Києва на вулиці Грушевського був актом демонстративного хуліганства. Про це заявив заступник голови Національної поліції України - начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Враховуючи слідчі експерименти, швидше за все, граната кидалася не прицільно, ми не виключаємо і тієї версії, що це була демонстративна хуліганська дія, демонстративне порушення громадського порядку в цьому місці і саме в цей день", - заявив Крищенко.

За його словами, важко виділити якусь одну пріоритетну версію, оскільки "в одному місці зійшлося кілька складових: і автобус з військовослужбовцями Нацгвардії, і родичі військовослужбовця, Героя України".

Заступник голови Нацполіції закликав тих, хто має інформацію про те, що трапилося, в тому числі, відеоматеріалами, допомогти слідству на умовах анонімності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці проводять досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство.

Так, 24 серпня 2017 року о 14:00 невідомий на тротуарі, навпроти Національного художнього музею на вулиці Грушевського, 6, використовував невстановлений вибуховий пристрій та скоїв замах на умисне вбивство трьох громадян, в результаті чого постраждали дві жінки і чоловік.