ua en ru

Вибух у Полтавській області: є загиблий і поранені діти

Вибух у Полтавській області: є загиблий і поранені діти Фото: наслідки вибуху в будинку

Шестеро неповнолітніх дівчат із численними політравмами госпіталізовані

У Полтавській області ввечері 6 травня в одному з будинків у селі Новосанжарського району прогримів вибух, який призвів до загибелі 1 чоловіка та поранення 6 неповнолітніх дівчат. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Полтавській області.

Вибух у Полтавській області: є загиблий і поранені діти

Фото: осколки розлетілися по будинку

Попередньо встановлено, що близько 21:00 20-річний місцевий мешканець приніс у будинок предмет, схожий на гранату (ймовірно, Ф-1), та демонстрував його своїм сусідам. Під час необережного поводження боєприпас вибухнув.


"Унаслідок вибуху 20-річний хлопець загинув на місці. Шестеро сусідів - неповнолітні дівчата віком 6 років, 14 років, двоє віком 15 років та двоє 16-річних, із численними політравмами госпіталізовані до районної лікарні. Стан здоров’я однієї з дівчат тяжкий, інші діти перебувають у стані середнього ступеню тяжкості", - повідомив заступник начальника ГУНП в області Сергій Чиж.

Вибух у Полтавській області: є загиблий і поранені діти

Фото: місце вибуху гранати

За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 (умисне вбивство з правовою кваліфікацією "нещасний випадок") та ст. 128 КК (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Розпочато досудове розслідування, працівники поліції з’ясовують всі обставини події.

Нагадаємо, днями у Донецькій області невідомі кинули в храм три бойові гранати.