ua en ru

Вибух у китайському Тяньцзіні: кількість жертв сягнула 158

Вибух у китайському Тяньцзіні: кількість жертв сягнула 158 Фото: Associated Press

Ще 15 вважаються зниклими безвісти

Число жертв вибухів, що прогриміли 12 серпня на складі із хімікатами в північнокитайському місті Тяньцзінь, досягло 158 людей, ще 15 вважаються зниклими безвісти. Про це з посиланням на прес-центр керівництва рятувальної операції повідомляє ТАСС.

За даними місцевої влади, серед жертв - 94 пожежних і одинадцять поліцейських. У числі зниклих безвісти - десятеро пожежних і п'ять інших осіб.

В цілому, в результаті трагедії ще близько 800 людей отримали поранення. 356 постраждалих поки залишаються в лікарнях, 17 з них перебувають у критичному або важкому стані. 442 поранених після проходження лікування вже виписані.

Нагадаємо, вибухи сталися 12 серпня на складі логістичної компанії "Жуйхай". Ударною хвилею вибило шибки в житлових будинках в радіусі 2 км і пошкодило понад 1 тис. автомобілів. Відразу після вибуху, потужність якого оцінюється у 3 тонни у тротиловому еквіваленті, в районі інциденту розпочалася сильна пожежа. Після цього на складі сталося ще кілька вибухів, потужність найсильнішого з них еквівалентна 21 тонні тротилу.

Як повідомлялося, після вибухів у Тяньцзіні випав дощ з отруйною піною.

Станом на 27 серпня повідомлялося, що кількість жертв вибуху в Тяньцзіні збільшилася до 145.