ua en ru

Вибух на хімзаводі в Чехії: оголошено підвищений рівень тривоги

Вибух на хімзаводі в Чехії: оголошено підвищений рівень тривоги Фото: вибух на хімзаводі в Чехії

Причиною вибуху став технічний збій

У Чехії на території хімічного заводу Unipetrol в місті Литвинов, що знаходиться на кордоні з Німеччиною, сьогодні, 13 серпня, сталося два вибухи, внаслідок чого спалахнула пожежа. Пожежникам, які приїхали на місце катастрофи, поки не вдається загасити вогонь, повідомляє видання usti.idnes.cz.

"Є нові спалахи пожежі, на заводі оголошена повна евакуація", - повідомляє прес-секретар місцевої поліції Людмила Свєтлакова.

У свою чергу, прес-секретар пожежної та рятувальної бригади регіону Лукаш Марван підтвердив, що на місце катастрофи залучаються всі пожежні підрозділи регіону. Крім того, він сказав, що оголошений спеціальний, максимально можливий рівень тривоги.

"Це означає, що сюди відправляють все необхідне з усіх куточків країни", - сказав Марван.

Поки не повідомляється про точну кількість постраждалих. Як повідомляється, на даний момент не вдається встановити місце положення лаборантки підприємства і медика, який виїхав на завод для надання екстреної допомоги постраждалим.

Крім того, наголошується, що водій бензовоза, який приїхав на завод заправлятися, а також четверо пожежників, які надихалися продуктами горіння хімічних речовин, госпіталізовані.

Влада рекомендує жителям довколишніх районів, постраждалих від граничної концентрації диму, закрити вікна і без необхідності не виходити з дому.

За повідомленням влади, причиною вибуху став технічний збій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на хімзаводі в Німеччині прогримів вибух, поранено більше 10 осіб.