ua en ru

Вибух у Харкові: СБУ затримала ймовірного організатора

Вибух у Харкові: СБУ затримала ймовірного організатора Маркіян Лубківський

У Харкові контррозвідка спільно з місцевим управлінням Служби безпеки України затримала ймовірного організатора вибухів у Харкові, в тому числі підриву стели в ніч на 7 квітня. Про це в Facebook заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Мова йде про громадянку Російської Федерації, співробітницю "міністерства державної безпеки "ДНР" з позивним "Тереза", - повідомив Лубківський.

За його словами, на початку 2014 р. вона була активною учасницею "антимайдану" в Харкові і проросійських протестних акцій. А після початку бойових дій на Донбасі "Тереза" виїхала в Донецьк для участі у збройному протистоянні проти України на боці ДНР.

"У лютому цього року зазначена особа по координації керівника одного з управлінь МДБ з позивним "Док" прибула до Харкова з метою збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які діють на території регіону. За місцем тимчасового проживання громадянки РФ в результаті проведення невідкладних слідчих дій було виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження, антиукраїнську символіку", - зазначив Лубківський.

Він додав, що СБУ продовжила пошук виконавців підриву стели на проспекті Правди в Харкові.

Шановні друзі,Повідомляю вам, що у Харкові спіробітниками контррозвідки спільно з колегами з управління СБУ в Харківсь...

Posted by Markian Lubkivskyi on 7 Квітень 2015р.

Нагадаємо, в ніч на 7 квітня в центрі Харкова стався вибух.

За даними міліції, постраждалих в результаті вибуху немає.