ua en ru

Вибух у барі в Малайзії вважають терактом ІДІЛ

Вибух у барі в Малайзії вважають терактом ІДІЛ Фото: у Малайзії вибух у барі вважають терактом

У зв'язку з нападом заарештовано 15 осіб

Вибух з використанням гранати 28 червня 2016 року у нічному клубі недалеко від столиці Малайзії Куала-Лумпура був організований за розпорядженням малайзійця Мухаммада Ваннди Мохамеда Джедая, який воює на боці "Ісламської держави" (ІДІЛ) в Сирії. Про це повідомили в місцевій поліції, передає телеканал CNN.

Спочатку поліція виключила версію теракту і повідомила, що можливою причиною нападу були розборки конкурентів по бізнесу.


Проте сам Мухаммад Джеді в соцмережах повідомив, що саме прихильники ІДІЛ стоять за вибухом.

Представник малайзійської поліції зазначив, що у зв'язку з нападом було заарештовано 15 осіб, у тому числі двоє чоловіків, які кинули в клуб гранату.

"Один з підозрюваних переховував бойовиків ІДІЛ, тоді як інший був заарештований за участь у пограбуваннях, вчинених з метою збору коштів для угруповання", - повідомив поліцейський.

Він підкреслив, що Мухаммад Джеді віддав наказ здійснити напади на помітних в Малайзії людей, в тому числі на прем'єр-міністра Наджіба Разака і на заступника голови антитерористичного підрозділу поліції Айюб Хан Пітчай.

Поліція проводить розслідування.

Нагадаємо, в результаті вибуху 28 червня 2016 року під час перегляду матчу Євро-2016 у барі на околиці Куала-Лумпура (Малайзія) поранення отримали 8 осіб, в тому числі громадянин Китаю.