ua en ru

Вивести Україну з кризи із мінімальними втратами здатна Тимошенко, - експерт

Вивести Україну з кризи із мінімальними втратами здатна Тимошенко, - експерт Фото: Юлія Тимошенко (ba.org.ua)
Автор: РБК-Украина

Єдиним виходом з економічної рецесії, яка поглиблюється і веде до кризи політичної, є формування компетентного відповідального уряду. Найкраще зробити це здатна екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це заявив політолог Костянтин Матвієнко в ефірі "Апостроф ТВ".

"Велика партія, величезна професійна команда, величезний досвід роботи, колосальні міжнародні зв’язки. Так, це питання політичних домовленостей, політичних компромісів. Але Тимошенко просто майстер того, як можна порозумітися з опонентом", - заявив експерт.

Експерт також нагадав, що за даними соціологічних досліджень, 70% громадян вважають, що країна рухається у неправильному напрямку. Велика частина людей покладає відповідальність за це на президента, але виконавча влада сьогодні зосереджена в руках прем’єра.

"У суспільстві є запит на зміни. І ці зміни потрібно починати із формування компетентного антикризового уряду в тих умовах, у яких ми перебуваємо", - додає аналітик.

На його думку, саме Тимошенко має успішний досвід протидії аналогічним сьогоднішнім кризам.

"Коли Тимошенко говорить про тарифи, вона конкретно вказує, звідки взяти ресурс, необхідний для їх зменшення для домогосподарств", - констатує експерт.