ua en ru

Вищий спецсуд переніс розгляд касації Павличенків на 23 січня

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касації Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді, на 10:00 23 січня 2014 р. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, суд задовольнив клопотання засуджених Павліченків щодо необхідності їм ознайомитися з аудіозаписами судових засідань у суді першої інстанції.

В ході засідання Дмитро Павличенко, батько Сергія, і його адвокат подавали клопотання про відвід прокурора, колегії суддів та суду, однак усі три клопотання були відхилені.

Водночас Дмитро Павліченко подав клопотання про надання йому можливості ознайомитись з матеріалами справи, яке було задоволено.

Нагадаємо, 2 жовтня 2012 року Голосіївський райсуд Києва засудив Дмитра Павліченка до довічного ув'язнення, а Сергія Павліченка (сина Дмитра) - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді.

Суддю Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова вбили у під'їзді власного будинку 21 березня 2011 р. Через кілька днів за підозрою в скоєнні цього злочину обидва Павліченка були затримані.

Апеляційний суд Києва залишив вирок у силі.