ua en ru

Вищий спецсуд відмовився повернути справу про розгон запорізького Майдану в суди області

Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовилася повернути розгляд справи про розгон запорізького Майдану в місцевий суд м. Запоріжжя або Запорізькій області.

Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовилася повернути розгляд справи про розгон запорізького Майдану в місцевий суд м. Запоріжжя або Запорізькій області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Прокуратури Запорізької області.

"Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив без задоволення клопотання прокуратури Запорізької області про повернення розгляду виробництва з розгону запорізького Майдану в будь-який місцевий суд м. Запоріжжя або Запорізькій області", - йдеться в повідомленні.

Судді мотивували своє рішення тим, що 9 вересня 2014 р. Вищий спецсуд вже розглядав справу про зміну підсудності цього кримінального провадження та прийняв рішення про його судове провадження у Кіровському райсуді м. Кіровограда. А ця постанова вищої судової інстанції оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 29 вересня 2014 р. прокуратура Запорізької області подала клопотання до Вищого спеціалізованого суду України щодо визначення підсудності цього кримінального провадження за судом у межах Запорізької області. Раніше за поданням голови Апеляційного суду Запорізької області кримінальне провадження щодо голови Запорізької облради і колишнього голови Запорізької ОДА, які підозрюються в організації масових заворушень у січні цього року, було передано в Кіровський районний суд м.Кіровограда.

Нагадаємо, в квітні у Запоріжжі між активістами Майдану і Антимайдану були зіткнення.