ua en ru

Вища рада юстиції рекомендувала звільнити 5 суддів у Києві

Вища рада юстиції рекомендувала звільнити 24 судді, у тому числі 5 суддів у м. Києві. Про це заявив голова Вищої ради юстиції (ВРЮ) Олександр Лавринович за підсумками засідання ВРЮ, яке відбулося 24 грудня, повідомила прес-служба ВРЮ.

Згідно з повідомленням, ВРЮ внесе низку подань Президентові України Віктору Януковичу про призначення суддями вперше 45 кандидатів, а також подання Президентові України та Верховній Раді України про звільнення за загальними обставинами, у зв‘язку з поданням заяви про відставку, 24 суддів.

Зокрема, серед претендентів на призначення суддями вперше 8 подали заяви на призначення в суди Донецької області, 4 - в суди Дніпропетровської області, по 3 - в суди Закарпатської, Луганської, Херсонської та Кіровоградської областей, по 2 - в суди Полтавської, Сумської, Одеської та Львівської областей, по 1 - в суди Черкаської, Чернівецької, Вінницької, Житомирської, Харківської, Рівненської, Київської, Запорізької, Миколаївської областей та АР Крим.

У зв'язку з поданням заяви про відставку Вища рада юстиції рекомендує звільнити 5 суддів - у м. Києві, 3 - у м. Севастополь, по 2 судді - в Миколаївській, Дніпропетровській, Львівській, Донецькій областях, по одному судді - в судах Одеської, Чернівецької, Харківської, Івано-Франківської, Черкаської, Луганської, Кіровоградської, Волинської областей та АР Крим.

Так, ВСЮ пропонує звільнити з посади судді апеляційного суду м. Києва Галину Полтавцеву, з посади судді Оболонського районного суду м. Києва - Олега Прудніка, з посади судді Деснянського районного суду м. Києва - Віталія Дубініна, з посади судді Святошинського районного суду м. Києва - Андрія Кривов'яза, з посади судді апеляційного суду м. Києва - Валентину Лясковську.