ua en ru

Вища рада юстиції відмовилася звільняти суддю Верховного Суду Онопенка

Вища рада юстиції (ВРЮ) відхилив пропозицію про звільнення Василя Онопенка з посади судді Верховного Суду.

Вища рада юстиції (ВРЮ) відхилив пропозицію про внесення подання до Верховної Ради про звільнення Василя Онопенка з посади судді Верховного суду. Таке рішення оголосив голова ВРЮ Олександр Лавринович в ході засідання ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вища рада юстиції прийняла рішення відхилити пропозиції члена Вищої ради юстиції (Рената) Кузьміна від 11 січня 2010 р. про прийняття подання про звільнення Онопенка Василя Васильовича з посади судді Верховного Суду України за порушення присяги та порушення вимог щодо несумісності його з займаної посади діяльністю, забороненою Конституцією", - заявив Лавринович.
Доповідаючи з цього питання, член ВРЮ Ренат Кузьмін зазначив, що сьогодні питання звільнення Онопенка з посади судді Верховного Суду втратило актуальність.

"Подання мною було внесено ще у 2010 р., коли це мало особливу актуальність. Я стверджував, і зараз моя позиція не змінилася, в той час претензії до Василя Онопенка, який зайняв посаду голови суду, були висунуті своєчасно і моя пропозиція звільнити його з посади судді було правильним. Сьогодні нам вже відомо, що Онопенко не є головою суду, тому актуальність цього питання, на мій погляд, вже втрачена", - заявив Кузьмін.