ua en ru

Вищі навчальні заклади культури та національні творчі спілки планують просити про збільшення фінансування у 2013 р

Міністр культури Михайло Кулиняк провів зустріч з ректорами творчих вузів та головами національних творчих спілок. Темою наради стало обговорення питання щодо внесення запиту до державного бюджету на 2013 рік на фінансування мистецьких закладів освіти та творчих спілок. Вирішено, що потреби спілок та вузів свідчать про необхідність суттєвого збільшення фінансування, про що й буде надісланий лист прем'єр-міністру Миколі Азарову, повідомляє прес-служба міністерства культури.

Як відомо, Міністерство культури формує проект державного бюджету в межах граничних обсягів видатків, які доводить до Мінкультури Міністерство фінансів.

"Ректори творчих вузів підкреслили, що належне фінансування навчальних закладів з боку держави - це її інвестиції у майбутнє своєї культури. Голови національних творчих спілок вважають, що без державної підтримки їхньої діяльності сучасна українська культура на своїй землі буде крок за кроком відступати перед експансією іноземних культур", - сказано у повідомленні прес-служби.

Читайте також: Бюджет-2013 необхідно розглядати після виборів до ВР, - Єфремов