ua en ru

Висланий з Нідерландів міністр Туреччини заявила, що в країні оголошено "негласний режим НС"

Висланий з Нідерландів міністр Туреччини заявила, що в країні оголошено "негласний режим НС" Фото: Фатма Бетуль Саян Кайя

Кайя заявила, що дії влади Нідерландів є "нелюдськими і далекі від етичних норм"

Висланий з Нідерландів міністр у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатма Бетуль Саян Кайя заявила, що в країні учора ввечері було оголошено "негласний режим НС". Про це вона заявила на прес-конференції в Стамбулі, повідомляє "Анадолу".

Як повідомляється, Кайя провела спільну прес-конференцію з міністром енергетики і природних ресурсів Туреччини Бератом Албайраком.

Кайя заявила, що планувала зустрітися з громадянами Туреччини в Нідерландах на території генконсульства, яка вважається турецькою територією, але зіткнулася з "дуже жорсткими діями поліції Нідерландів".

"Дії влади Нідерландів є нелюдськими і далекі від етичних норм. Ми пережили дуже важку ніч в країні, де люблять поміркувати про демократію, права людини і свободу слова", - заявила вона.

Крім того, вона повідомила про затримання тимчасового повіреного у справах Туреччини, який має ранг посла, а також 5 співробітників її охорони.

"В Нідерландах, де люблять вказувати Туреччини на важливе значення захисту свободи слова, журналісти зіткнулися з жорстким тиском. Представників ЗМІ цькували собаками, їх намагалися відтіснити кінними нарядами поліції. У Нідерландах вчора вночі оголосили негласний режим НС", - додала Кайя.

Крім того, Албайрак назвав дії влади Нідерландів прямою загрозою для майбутнього Європи.

"Туреччина - велика і сильна держава. В рамках міжнародного права будуть вжиті всі необхідні заходи. Громадяни Туреччини і співвітчизники за кордоном можуть бути в цьому впевнені", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Нідерландів видворили турецького міністра з країни.