ua en ru

Для виплати боргів уряд України має привернути 18 млрд доларів, - СБ

Для виплати боргів уряд України має привернути 18 млрд доларів, - СБ Фото: долари (pixabay.com)

Україні необхідно задуматися про виконання існуючих боргових зобов'язань

Для покриття фіскального дефіциту та виконання боргових зобов'язань уряд України має привернути 18 мільярдів доларів. Про це повідомив провідний економіст Світового банку (СБ), керівник програм СБ в Білорусі, Молдові та Україні Фарук Кхан під час прес-конференції щодо економічного прогнозу для України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд повинен залучити 18 мільярдів доларів для виконання існуючих боргових зобов'язань і покриття фіскального дефіциту, у тому числі 8 мільярдів доларів із зовнішніх джерел", - заявив Кхан.

Раніше Кхан закликав Україну завершити розпочаті реформи. Зокрема, повинні бути завершені реформи у сфері боротьби з корупцією, заходи у сфері приватизації державних підприємств, реформування державних банків. За його словами, інвестори стурбовані динамікою і темпом основних реформ в Україні. А також тим, що програма з МВФ досі не затверджена.

Нагадаємо, як повідомлялося, в 2018 році в Україні прогнозується зростання рівня інфляції. За словами економіста Світового банку в Україні Анастасії Головач під час прес-конференції щодо економічного прогнозу для України, в 2017 році інфляція досягла майже 14%. У зв'язку з чим очікується, що інфляція в 2018 році може досягти 10%.