ua en ru

Вихід Росії з СЦКК підвищує ризик екологічної катастрофи на Донбасі, - МЗС Британії

Вихід Росії з СЦКК підвищує ризик екологічної катастрофи на Донбасі, - МЗС Британії Фото: Великобританія (flickr.com defenceimages)

Також вихід Росії з СЦКК загрожує серйозним підривом мінського мирного процесу

велика Британія вважає, що рішення Російської Федерації вийти зі Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) підвищує ризик екологічної катастрофи на Донбасі. Про це йдеться в заявлении Міністерства внутрішніх справ країни.

Повідомляється, що вихід Росії з СЦКК загрожує серйозним підривом мінського мирного процесу. Це також буде мати значні наслідки для тих, хто знаходиться в цьому районі, включаючи Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, оскільки СЦКК сприяє припиненню вогню на Донбасі.

"Це також підвищує ризик екологічної катастрофи на Донбасі, враховуючи роль СЦКК у сприянні ремонту цивільної інфраструктури, такої як Донецька фільтраційна станція, в якій міститься велика кількість хлорного газу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Європейському союзі заявили, вихід російських військових з СЦКК має негативний наслідки для підтримки припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення на Донбасі.

Як відомо, 18 грудня російські військові зі Спільного центру з координації та контролю на Донбасі покинули територію так званої "Донецької народної республіки".