ua en ru

Виїзд за кордон обмежено 116 тисячам боржників зі сплати аліментів, - Мін'юст

Виїзд за кордон обмежено 116 тисячам боржників зі сплати аліментів, - Мін'юст Фото: ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Ще 8200 батьків оголошено у розшук

За борги зі сплати аліментів виїзд за кордон обмежено 116 тисячам боржників. Про це повідомив голова Міністерства юстиції України Павло Петренко, передає прес-служба Мін'юсту.

Ще 8200 батьків, які не бажали добровільно фінансувати власних дітей, оголошено у розшук.

"116 тисячам неплатників заборонено виїжджати за кордон, обмежено у праві керувати автомобілем, користуватися зброєю та полювати", - зазначив Петренко.

Також у Мін'юсті зазначили, що з початку року дітям виплачено 840 млн гривень аліментів. Із них 241 млн гривень - завдяки запровадженим новаціям Мін'юсту. Йдеться про створення реєстру боржників аліментів та запуск роботи оперативних штабів у регіонах.

"Вже винесено 255 судових постанов про призначення суспільно корисних робіт та складено 12 тисяч відповідних протоколів, які перебувають на розгляді у судових органах. Із 6 лютого відкрита дошка ганьби - публічний реєстр неплатників аліментів, куди внесено близько 196 тисяч боржників", - зазначила заступник міністра Світлана Глущенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Міністерство юстиції України за рік стягнуло 837,7 млн гривень аліментів на користь дітей.