ua en ru

Виділення траншу МВФ Україні свідчить про підтримку реформ банківського сектора, - НБУ

Виділення траншу МВФ Україні свідчить про підтримку реформ банківського сектора, - НБУ Фото: Валерія Гонтарєва

За словами Гонтарєвої, транш від МВФ є вотумом довіри з боку міжнародного финсообщества

Узгодження Міжнародного валютного фонду (МВФ) про виділення четвертого траншу в розмірі 1 млрд доларів свідчить про підтримку реформ банківського сектору в Україні. Про це повідомляє голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, передає прес-служба НБУ.

"Вітаю рішення МВФ про виділення четвертого траншу фінансування, наданого в рамках EFF для поповнення міжнародних резервів і, як наслідок, зміцнення фінансової стабільності України. Це справжній вотум довіри з боку міжнародного фінансового співтовариства", - сказала Гонтарєва.

Повідомляється, що, зокрема, умовою виділення останнього траншу фінансування МВФ було досягнення Україною значного прогресу в очищенні і стабілізації банківської системи. Перехід ПАТ "Приватбанк" в державну власність отримав позитивні відгуки від міжнародного співтовариства як приклад кращої міжнародної практики з фінансового оздоровлення системно важливої фінансової установи.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко повідомив, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про виділення Україні траншу в розмірі 1 млрд доларів.