ua en ru

Видача закордонних паспортів не допоможе нацменшинам України, - Клімкін

Видача закордонних паспортів не допоможе нацменшинам України, - Клімкін Фото: української та румунської делегацій (прес-служба Міністерства закордонних справ)

Сьогодні в Чернівцях відбулася зустріч міністра закордонних справ України та голови МЗС Румунії

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що національні меншини України досягнуть європейської інтеграції лише завдяки вступу країни в Євросоюз, а не шляхом отримання паспортів інших держав. Про це він заявив на брифінгу у Чернівцях 11 січня, передає телеканал ЗИК.

Клімкін, відповідаючи на запитання журналіста, чи планує уряд врегулювати питання видачі Румунією паспортів представникам нацменшин, зазначив: "Я, як правило, намагаюся не проводити паралелі, оскільки вони в міжнародних відносинах недоречні, але хочу пригадати, що я сказав в Будапешті, коли мене запитали за аналогічної ситуації з Угорщиною. Я сказав чітко: я вважаю, що угорської громади шляхом видачі паспортів допомогти не вдасться. І євроінтеграції цій громаді таким чином не добитися".

Крім того, Клімкін заявив, що веде діалог з зовнішньополітичним відомством Румунії.

"Так само говорив і попередникам пана Мелешкану (глава МЗС Румунії, - ред.), і панові Мелешкану: шляхом видачі паспортів ми не досягнемо євроінтеграції румунської громади. Ми це досягнемо шляхом входження в Європейський союз", - повідомив Клімкін.

Нагадаємо, сьогодні, 11 січня, у місті Чернівці почалася спільна прес-конференція міністра закордонних справ України Клімкіна і глави МЗС Румунії Теодора Мелешкану за результатами двосторонньої зустрічі.