ua en ru

Вибори в Раду потрібно провести восени, - Кравчук

Вибори у Верховну Раду України потрібно провести восени.

Вибори у Верховну Раду України потрібно провести восени. Про це в ефірі програми "События" на телеканалі "україна" заявив екс-Президент України Леонід Кравчук.

"Я думаю, що цей парламент не здатний досягти реального єдності. Після президентських виборів залишається єдиний шлях - нові вибори парламенту восени", - підкреслив Кравчук.

Він розповів, яким бачить подальший розвиток подій в Україні: "Ми хочемо через круглий стіл зняти з порядку денного питання про те, що Донбас не чує центральну владу, а центральна влада не хоче чути Донбас. Вчора на круглому столі якраз ми спробували вирішити деякі проблеми. ...Днями, можливо, навіть в суботу буде круглий стіл на сході. Або в Донецьку, або у Харкові - ще подумаємо, де краще".

Кравчук зазначив, що цей круглий стіл буде розглядати вже конкретні документи, а саме: перший пакет - нова регіональна політика, ті повноваження, які повинні мати регіони.

"Ми вважаємо, що регіони можуть мати всі повноваження, крім чотирьох - територіальна цілісність країни, суверенітет країни, оборона країни і зовнішня політика країни. Це загальнонаціональні питання. Всі інші - можуть і повинні вирішувати регіони. Ось ми і запропонуємо такий пакет", - заявив він.

Крім того, Кравчук звернув увагу, що на східному круглому столі повинні брати участь лише зареєстровані громадські організації.

"Ті, які самопроголошені і самосозданные - ми ж їх не знаємо, хто це, що, тому можуть виникнути недоречності. Вони можуть подати свої пропозиції документів через офіційні організації, щоб ці пропозиції були розглянуті. Це вони можуть, але приймати участь - це неможливо", - підсумував він.