ua en ru

Вибори в окрузі №79 пройшли без порушень, - ЦВК

Центральна виборча комісія України прийняла протоколи про підрахунок голосів з усіх 149 виборчих дільниць округу №79 (Запорізька область). Про це свідчить відомість про прийом документів ЦВК від ОВК округу №79.

За даними зведеної відомості, на 149 виборчих дільницях було складено всього 6 актів про порушення, які не вплинули на результати волевиявлення громадян. Протоколи з виборчих дільниць від членів ОВК округу №79 прийняв провідний спеціаліст ЦВК С.В. Ягола, завізувавши їх номерною печаткою Центрвиборчкому.

На окрузі №79 у Запорізькій області перемогу здобув самовисуванець Олександр Григорчук, який на 138 голосів випередив чинного народного депутата Володимира Бандурова. Останній в даний час домагається скасування результатів виборів у суді, посилаючись на нібито численні порушення при підрахунку голосів. Як стверджують джерела в окружній виборчій комісії, Бандуров, який програв відносно невелику кількість голосів, намагається оскаржити результати голосування саме на тих дільницях, які розташовані у Дніпрорудному, де знаходиться комбінат, який висунув Григорчука, і де останній набрав переважну більшість голосів, що забезпечили перемогу.

Проте, члени ОВК та спостерігачі на виборах зазначають, що вибори і підрахунок голосів відбулися чесно і без порушень.