ua en ru

Вибори Ради: жителі округу №60 вимагають перерахунку голосів

Понад 12 тисяч жителів одномандатного округу №60 в Донецькій області вимагають перерахунку голосів. Про це журналістам повідомив представник кандидата в народні депутати Андрій Скринник, що подавав підписи в ЦВК.

Зокрема, 6 листопада до Центральної виборчої комісії було доставлено 12 090 підписів виборців на підтримку перерахунку голосів по 60-му виборчому округу.

"Люди на 60-му виборчому окрузі вкрай обурені тим, як безцеремонно були спотворені результати підрахунку голосів, і вони не мають наміру ігнорувати таку неповагу до свого вибору. Люди налаштовані йти до кінця", - повідомив Скринник.

"Сьогодні Україна стала свідком безпрецедентного випадку, коли 12 тисяч осіб, які обурені підтасуваннями, спрямованими проти кандидата в народні депутати Олександра Риженкова, зібрали свої підписи і передали їх у Центральну виборчу комісію, тим самим зажадавши узаконити не ті результати голосування, які "намальовані" окружною комісією, а ті, які скріплені мокрими печатками на ділянках. Люди обурені тим, що у них крадуть їхні голоси. Вони обурені тим, що перемога віддана іншому кандидату - представнику влади від блоку Петра Порошенка", - зазначив один з лідерів "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич, який був присутній при подачі підписів до ЦВК.

За його словами, в історії незалежної України ще не було прецеденту, коли громадяни тисячами підписів завірили таке звернення до Центральної виборчої комісії.

"12 тисяч людей не побоялися і організувалися для збору цих підписів. І це реальне підтвердження того, що люди бачать, як сьогодні зневажається їх конституційне право обирати. Вони обурені і вимагають справедливості", - сказав Шуфрич.

Під зверненням до ЦВК підписалася майже половина від загального числа тих, хто проголосував у день виборів. Юристи та довірені особи Олександра Риженкова наполягають, щоб Центрвиборчком прийняв рішення про перерахунок голосів по 60-му виборчому округу.

Раніше представники штабу кандидата в народні депутати України Олександра Риженкова заявили, що в цьому окрузі за результатами первинних протоколів перевагу отримав їх кандидат. Проте в результаті підміни протоколів перемога була зарахована його супернику.