ua en ru

Вибори Ради пройдуть за старим законом, - Магера

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє, що дострокові вибори Верховної Ради пройдуть за старим законом.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявляє, що дострокові вибори Верховної Ради пройдуть за старим законом. Про це він повідомив РБК-Україна.

"Вибори відбудуться за чинним законом "Про вибори народних депутатів України", а він передбачає пропорційно-мажоритарну виборчу систему, або як її ще називають фахівці паралельну виборчу систему", - сказав Магера.

Він пояснив, що депутати можуть внести зміни в чинний закон, зокрема щодо особливостей проведення виборів на Донбасі і в Криму. Він зазначив, що повністю міняти виборчий закон вже пізно.

"Можуть мати місце зміни виборчого закону, що, звичайно, не є бажаним. Але якщо зважити всі "за" і "проти", всі ризики, що є меншим злом, то меншим злом є вносити зміни, які б стосувалися особливостей проведення виборів в окремих місцевостях Донецької і Луганської областей, особливостей голосування виборців, адреса яких знаходиться в Криму і Севастополі, можливо, інші технічні питання. Але це не можуть вже бути питання виду виборчої системи. Це вже не можуть бути питання зміни меж виборчих округів або тому подібні речі, за якими вже пізно приймати подібні рішення", - розповів Магера.

Він також зазначив, що після свого розпуску виборчий процес почнеться вже на цьому тижні.

Нагадаємо, 25 серпня Президент України Петро Порошенко оголосив про розпуск Ради. Дострокові вибори парламенту призначені на 26 жовтня 2014 р.