ua en ru

Вибори Президента Грузії супроводжуються бійками і штрафами

Громадяни Грузії активно беруть участь в президентських виборах. До 12:00 за місцевим часом в голосуванні взяли участь 17% виборців, а до кінця дня ЦВК прогнозує явку на рівні 70%.

Громадяни Грузії активно беруть участь в президентських виборах. До 12:00 за місцевим часом в голосуванні взяли участь 17% виборців, а до кінця дня ЦВК прогнозує явку на рівні 70%.

Фотогалерею дивіться тут

Обстановка на багатьох виборчих ділянках достатньо напружена. Як повідомляє телеканал "Руставі 2", на одному з пунктів для голосування в Тбілісі словесна перестрілка між прихильником Об'єднаного національного руху Дачи Вардзелашвілі і активістом "Грузинської мрії" Зазою Оліашвілі переросла в бійку. Розтягувати політичних опонентів довелося самим виборцям. Поліцію в інцидент вирішили не вмішувати.

У свою чергу МВС Грузії закликало громадян до спокою і вже пообіцяло штрафувати за порушення закону - зокрема за незаконну агітацію. До неї, наприклад, може бути віднесене публічна заява про те, за кого голосував той або інший політик.

Зазначимо, що самі кандидати в президенти поводилися досить спокійно. Так, Ніно Бурджанадзе звільнилася черговими фразами про те, що голосувала за "європейське майбутнє Грузії". Слід врахувати, що плани вступу країни в ЄС помістили в свої програми практично всі основні кандидати.

Головними претендентами на президентське крісло називаються Георгій Маргвелашвілі ("Грузинська мрія"), Давид Бакрадзе (Об'єднаний національний рух), Ніно Бурджанадзе.

Згідно з інформацією Центрального виборчого комітету (ЦВК) країни, кількість виборців, які зможуть взяти участь у виборах на території Грузії, складає близько 3 млн осіб. У країні будуть відкриті більше трьох тисяч виборчих ділянок і 34 додаткових спецділянки.

За межами Грузії функціонуватимуть 50 виборчих ділянок, де зможуть проголосувати понад 48 тис. громадян Грузії, що проживають або знаходяться за кордоном по службових справах.