ua en ru

Вибори нададуть українцям можливість перезавантажити владу і "перезапустити" країну, - Тігіпко

Проведення перевиборів до Верховної Ради дозволить вирішити ті складні завдання, які сьогодні стоять перед країною, - досягнення миру, відновлення економіки і проведення соціальної політики. Про це народний депутат, лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко написав на своїй сторінці в Facebook.

"Указ про розпуск Верховної Ради підписаний. Вибори нададуть українцям можливість перезавантажити владу і "перезапустити" країну. На нову Раду покладається багато надій. Україна чекає миру, чекає об'єднання країни, чекає відновлення економіки і робочих місць, розморожування соціальних стандартів. Чекає вирішення тих завдань, з якими не впоралися ані коаліція, яка працювала до 24 липня, ані призначений нею уряд, ані новообраний Президент", - зазначив Сергій Тігіпко.

Він нагадав, що партія "Сильна Україна" планомірно відстоювала ідею дострокових виборів.

"Наше завдання на цих виборах - зібрати під ідеями об'єднання країни, боротьби з корупцією, економічного патріотизму всі здорові сили суспільства, не уражені вірусом радикалізму - під якими б прапорами він не виступав. Упевнений: люди думають, перш за все, про творення, про стабільність, про завтрашній день. На цих принципах і будемо вести виборчу кампанію. В гідному результаті - впевнені", - підкреслив політик.

У той же час, Тігіпко зазначив, що у своєму зверненні щодо розпуску парламенту VII скликання Президент України Петро Порошенко дав зрозуміти, що не збирається обмежуватися на парламентських виборах відведеною йому Конституцією та законами України роллю неупередженого арбітра і хоче отримати контрольовану зі свого боку парламентську більшість і уряд.

"Ще до початку виборчої кампанії Президент України продемонстрував, що він не буде незаангажованим арбітром процесу, як того вимагає Конституція і закони України. Петро Порошенко дав зрозуміти, що він має намір ділити політичні сили на "своїх" і "чужих" і діяти за сумнозвісним принципом "хто не зі мною, той проти мене". Очевидно, в реальній єдності країни і слідуванні європейським стандартам політики Президент не зацікавлений. Він чітко позначив свою мету на виборах: контрольована ним самим парламентська більшість, а значить - і уряд. Знайомі апетити з недавнього минулого. Сподіваюся, наш народ отримав хороше щеплення від авторитаризму. І дасть таким прагненням адекватну оцінку на виборах", - резюмував Тігіпко.