ua en ru

Вибори в ОТГ: Тимошенко заявила про перемогу "Батьківщини" із результатом 31,6%

Вибори в ОТГ: Тимошенко заявила про перемогу "Батьківщини" із результатом 31,6% Фото: Юлія Тимошенко (ba.org.ua)

За даними Тимошенко, "Батьківщина" отримала найбільше депутатських мандатів

"Батьківщина" здобула перемогу на місцевих виборах у 51 ОТГ, які відбулися 24 грудня, із результатом у 31,6% голосів. Про це лідер партії Юлія Тимошенко заявила у понеділок, 25 грудня, на прес-конференції в Києві, оголошуючи результати виборів депутатів-висуванців від партій, які базуються на даних протоколів з мокрими печатками, передає прес-служба "Батьківщини".

За словами Тимошенко, перемогу вдалося досягти "попри адміністративний ресурс чинної влади, підкуп, шантаж і залякування".

У прес-службі зазначають, що "Батьківщина" отримала найбільше депутатських мандатів:

Вибори в ОТГ: Тимошенко заявила про перемогу "Батьківщини" із результатом 31,6%

Фото: ba.org.ua

Загалом, за інформацією партії, на виборах до ОТГ 24 грудня обирали 1071 депутата, 80% з них висувалися партіями.

Повідомляється, що пезультат "Батьківщини" – 31,6% депутатів від висуванців партій, БПП "Солідарність" – 19,4%:

Вибори в ОТГ: Тимошенко заявила про перемогу "Батьківщини" із результатом 31,6%

Фото: ba.org.ua

Тимошенко зауважила, що в порівнянні з останніми виборами до ОТГ партія "Батьківщина" покращила свій результат і збільшила розрив із найближчим конкурентом – БПП - до 12%.

Політик додала, що з огляду на те, що місцеві вибори відбувались практично в усіх областях України, результати є репрезентативними для розуміння рівня підтримки партій у людей.

"Результати виборів і є справжнім рейтингом політичних сил на відміну від замовних та проплачених Банковою рейтингів", – переконана Тимошенко.

Вона переконана, що "за умови відсутності фальсифікацій та підкупу виборців, у "Батьківщини" був би докорінно інший результат – до 40% підтримки".

Тимошенко також акцентувала на ситуації з позбавленням громадянства висуванця від "Батьківщини" на голову Таїровської ОТГ Хасана Хасаєва, "маніпуляціями" з голосуванням на дому у Дніпропетровській області та "тотальним підкупом" виборців у Миколаївській області.

Парламентарій також нагадала, що це п‘ята хвиля виборів в ОТГ за два роки, а на кожному етапі "Батьківщина" посідала перше місце.

Тимошенко подякувала українцям, які підтримали на виборах в ОТГ "Батьківщину" та інші опозиційні сили, і висловила надію, що народ України зможе "перемогти систему, клани і корупцію та вільно зробити свій вибір на наступних президентських і парламентських виборах".

"Українці неймовірні, дивовижні і мудріші за будь-які технології і фальсифікації. Ви безстрашні, і ми разом можемо побудувати країну, за яку нам ніколи не буде соромно, яка буде найсильнішою серед всіх європейських країн", – підсумувала Тимошенко.