ua en ru

Вибори в ОТГ: спостерігачі зафіксували перші порушення

Вибори в ОТГ: спостерігачі зафіксували перші порушення Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

У ряді областей виборчі дільниці відкрилися із запізненням

В ході виборів в об'єднаних територіальних громадах (ОТО) спостерігачі зафіксували перші порушення. Про це йдеться в повідомленні організації "Комітет виборців України".

Зокрема, в Одеській області одна з дільниць відкрилася із запізненням у зв'язку з підготовчим засіданням, яке розпочалося пізніше встановленого терміну. Як повідомляється, через це кілька виборців не проголосували, відмовившись чекати на відкриття дільниці.

Також в Івано-Франківській області дільниці відкрилися з запізненням, в результаті чого утворилися черги. Крім того, на дільниці №260742 стався конфлікт між одним з кандидатів і членами комісій.

У Миколаївській області в селищі Мирне зафіксовано черзі на ділянці. У Дніпропетровській області в селі Малокозирщина - голосування за межами виборчої дільниці. Крім того, в селі Меліоративне Дніпропетровської області виборців пригощали горілкою від імені одного з кандидатів у депутати. Інший кандидат викликав поліцію і написав заяву.

"Зазначені порушення є традиційними в день голосування і, як правило, пов'язані з низьким рівнем професійної роботи членів виборчих комісій та незаконними діями кандидатів", - йдеться в повідомленні "Комітету виборців України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні проходять вибори в 40 об'єднаних територіальних громадах.