ua en ru

Вибори в 205 окрузі: 54 ЦВК оголосила попередження кандидатам у нардепи

Вибори в 205 окрузі: 54 ЦВК оголосила попередження кандидатам у нардепи Фото: голова ЦВК Михайло Охендовський

Також ЦВК внесла зміни до складу окружної виборчої комісії

Центральна виборча комісія України (ЦВК) оголосила попередження 54 кандидатів у народні депутати, зареєстрованим в одномандатному виборчому окрузі № 205 на проміжних виборах народного депутата. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

"За порушення строків відкриття рахунків виборчих фондів Комісія оголосила попередження 54 кандидатів у народні депутати України, зареєстрованим в одномандатному виборчому окрузі № 205 на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що ЦВК внесла зміни до складу окружної виборчої комісії.

Крім того, до комісії надійшло звернення голови політичної партії "ДемАльянс", в якому міститься інформація про можливі порушення виборчого законодавства України з боку окремих кандидатів у народні депутати, зареєстрованих в ОВО № 205, які, на думку суб'єкта звернення, винні у підкупі виборців, а також надання під час виборчого процесу виборцям безоплатно товарів і послуг (непрямий підкуп виборців). У зазначеному зверненні він просив ЦВК провести перевірку викладених у ньому фактів, за результатами якої притягнути винних осіб до передбаченої Законом України "Про вибори народних депутатів України" відповідальності.

Копія цього звернення була спрямована в МВС України для перевірки зазначених у ньому відомостей.

Нагадаємо, за даними голови ЦВК, на 205-му окрузі в день виборів окремі кандидати готують провокації.