ua en ru

Вибори мера Одеси 2015: хроніка передвиборчих перегонів

Вибори мера Одеси 2015: хроніка передвиборчих перегонів Фото: у неділю жителі Одеси будуть обирати нового мера міста

Вибори мера Одеси 2015 пройдуть в місті вже в майбутнє неділю, 25 жовтня. На офіційному сайті ЦВК оприлюднено список, згідно з яким за крісло голови міста змагатимуться 42 кандидата.

Одеські ресторани незвичайним образів хочуть стимулювати виборчу активність на виборах

Більше двадцяти ресторанів Одеси пропонують своїм відвідувачам знижку або безкоштовну каву, якщо останні покажуть їм селфи з виборчої дільниці, зокрема, фото з бюлетенем, передає місцеве видання Думская.

Однак обласна організація КВУ застерігає одеситів, що подібна акція може обернуться неприємностями.

"Фотографувати заповнений бюлетень категорично заборонено законом про місцеві вибори. Я обома руками підтримую чудову ініціативу щодо заохочення одеситів, які підуть на вибори, але давайте будемо все-таки дотримуватися закону. Деякі кафе в своїх постах про участь в даній акції називають умовою отримання «призу» пред'явлення фото заповненого бюлетеня. Це прямо заборонено законом", - сказав голова організації Анатолій Бойко.

25 октября, приди на выборы и выполни свой гражданский долг! Сделай селфи на избирательном участке и покажи его нашему о...

Posted by Traveler's Coffee Odessa on 22 октября 2015 г.

Попередні вибори мера в Одесі

Місцеві вибори в Одесі останній раз проходили 31 жовтня 2010 р. Основними конкурентами на посаду мера міста серед кандидатів були Едуард Гурвіц (за списком партії "Фронт змін") та Олексій Костусєв (Партія регіонів).
За результатами виборів в Одесі перемогу здобув Костусєв, який набрав 50,8 % (166 281 голосів). Кандидатуру попереднього мера міста Гурвіца підтримали 30,8 % виборців (100 762 голосів). Варто відзначити, що Едуард Гурвіц обіймав посаду міського голови Одеси в 1994-1998 рр.., і в 2005-2010 рр. До п'ятірки лідерів також увійшли Олександр Коробчинський, президент Партії промисловців і підприємців України" (2,6 %), Віталій Алайбов від партії "Справедливість" (2,5 %), і Олександр Білоус від "Партії пенсіонерів України".