ua en ru

Вибори 2015 в Києві: останні події

Вибори 2015 в Києві: останні події Фото: кияни обиратимуть новий склад міськради

Сьогодні, 25 жовтня, в Києві проходять чергові місцеві вибори-2015, на яких жителі столиці голосують за депутатів до міської ради і за мера міста. Згідно з інформацією на сайті ЦВК, у виборчих списках зареєстровано 2841 кандидат, проте мандати отримають лише 120 з них. На цій сторінці ви можете слідкувати за ходом виборчої кампанії в Києві.

На 17:30 у Києві явка виборців на виборах склала близько 35%

Керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко повідомив, що станом на 17:30 у Києві явка виборців на місцевих виборах склала близько 35%, передає кореспондент РБК-Україна.

"В районі 35% станом на 17:30", - сказав Бондаренко.

У штабі БПП журналістів пригощають бутербродами і вином

У виборчому штабі "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" журналістів пригощають бутербродами, білим і червоним вином, передає кореспондент РБК-Україна.

Вибори 2015 в Києві: останні події

Фото РБК-Україна

У Києві зафіксовано 222 порушення

Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко в ході брифінгу повідомив про те, що в столиці зафіксовано 222 порушення виборчого законодавства, передає кореспондент РБК-Україна.

"У міський координаційний центр та правоохоронні органи за станом на цей момент (16:00 - ред.) надійшли 222 повідомлення про різні правопорушення, залишається динаміка щодо розміщення агітаційних матеріалів. На превеликий жаль, у даному випадку лідирує одна-єдина політична сила", - сказав Бондаренко.

Він також зазначив, що кількість спроб підкупу виборців з 14:00 не змінилася і становить 12 випадків. Зокрема, у Солом'янському районі вартість голосу склала 800 грн.

"В Оболонському, Шевченківському районах станом на зараз перевіряється інформація про підозрілі автомобілі, з яких виборцям можуть роздавати кошти", - додав Бондаренко.

У штабі Гусовського проходить брифінг

У штабі "Самопомочи" розповіли про своїх вимірах явки виборців та виявлені порушення на виборах в Києві, передає кореспондент РБК-Україна. За даними "Самопомочи", на ділянках дуже багато літніх людей, а молоді мало. Явка, за даними політсили, становить 21,23%.

Серед порушень, які зафіксували в "Самопомочи", - запізнення відкриття дільниць, невчасно опломбовані урни, є вкидання бюлетенів. Траплялися й випадки підкупу виборців, виборцям пропонували по 50 грн.

"15-річні або 16-річні хлопці в кашкетах з номером "Єдності" ходили навколо одного з Київських дільниць і пропонували гроші", - заявили в "Самопомочи".

Але порушення не носять системного характеру, зазначили в політсилі.
"Багато роблять селфи з бюлетенями і в соцмережах показують, за кого вони проголосували. Не робіть цього", - заявив Сергій Гусовський.

Вибори 2015 в Києві: останні події

Фото РБК-Україна

У Києві станом на 14:00 зафіксовано 149 порушень

У прес-службі Київської міської державної адміністрації повідомили, що у Києві станом на 14:00 зафіксовано 149 порушень виборчого законодавства.

"З повідомлень про порушення маємо 12 повідомлень про підкуп виборців у Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Оболонському, Печерському, Солом'янському та Шевченківському районах. Також зафіксовано 2 повідомлення про винесення бюлетенів у Голосіївському та Подільському районі, одне повідомлення про підвезення виборців у Дніпровському районі, 67 - по агітації на будинках, 3 - за агітації біля ДВК у Шевченківському та Дарницькому районах. Крім того, маємо 4 повідомлення про фотографування бюлетенів у Голосіївському, Дніпровському, Святошинському та Солом'янському районах", - розповів Володимир Бондаренко і додав, що всі випадки правопорушень фіксуються правоохоронними органами і винні понесуть відповідальність.

Він також зазначив, що на балконах житлових будинків і досі продовжують фіксувати факти розміщення банерів.

Явка по Києву станом на 14:45 складає більше 13%

Як повідомили РБК-Україна в штабі "Самопомичи", Явка по Києву станом на 14:45 складає більше 13%.

Відзначається, що найгірше в Києві голосують виборці Шевченківського району, де проголосувало лише трохи більше 8%, а краще всього голосують у Подільському районі столиці - 19,1%.

Вибори 2015 в Києві: останні події

Фото (РБК-Україна)

Станом на 11:00 явка на місцевих виборах у Києві становила 10-11%

Керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко в ході брифінгу заявив, що станом на 11:00 явка на місцевих виборах у Києві становила 10-11%, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оперативна інформація, неофіційна, станом на 11:00 явка в середньому по Києву - 10-11%", - заявив Бондаренко.

Сейф на виборчій дільниці Печерського району столиці все-таки відкривали ключем

Інформація про те, що сейф на одній з виборчих дільниць в Києві відкривали за допомогою болгарки, не підтвердилася. За словами заступника голови виборчої дільниці Анастасії Гудкової, його відкрили запасними ключами, передає кореспондент РБК-Україна.

Президент України вже проголосував на місцевих виборах

Президент України Петро Порошенко разом зі своєю дружиною Мариною Порошенко проголосували на виборчій дільниці в печерському районі столиці.

Вибори 2015 в Києві: останні події

Фото: Петро Порошенко з дружиною Мариною

Вибори 2015 в Києві: останні події

Фото: Петро Порошенко з дружиною Мариною

У Києві була зупинена спроба виборчих махінацій

На одній з виборчих дільниць Києва було зафіксовано порушення. Як повідомляє Комітет виборців України на своїй сторінці в Facebook, член комісії видавав бюлетені підставним особам.

"Один з членів комісії видавав бюлетені підставним особам, які при цьому не розписувалися у списку виборців. Такі особи мали при собі спеціальні позначки (так звані "косинки"), за яким член комісії міг їх розпізнати і видати бюлетені. За Законом член комісії повинен перевірити паспорт виборця, який засвідчує особу та місце її реєстрації. Виборець у свою чергу повинен поставити підпис у списку виборців", - йдеться в повідомленні.

На місце прибула міліція, яка на даний момент проводить слідчі дії. Порушників за подібні дії загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.

КВУ: в Києві готувались масові порушення на одній з дільниць У Києві на дільниці №800520 (вул. Героїв Сталінграда, 58-...

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on 25 октября 2015 г.

Мер Києва вже проголосував на виборах

Мер Києва Віталій Кличко прийшов на виборчу дільницю разом зі своїм братом Володимиром Кличком і дружиною Наталею.

Вибори 2015 в Києві: останні події

Фото: Віталій і Володимир Кличко

На двох виборчих дільницях сейфи довелося різати болгаркою

На початок відкриття виборчих дільниць в Києві на двох з них виникли проблеми. Як повідомляє "Українська правда. Київ" з посиланням на координатора Міського координаційного центру по вирішенню питань щодо підготовки та проведення виборів у столиці Володимира Бондаренко, голова дільничної комісії на виборчій дільниці Печерського району втратив ключ від сейфа. Варто відзначити, що саме тут повинен буде голосувати президент україни Петро Порошенко.

"В результаті цього сейф відкривали болгаркою. Пломби в сейфі були на місці, тому дільниця відкрилася о 8:30 і працює", - розповів Бондаренко.

Крім того, в Дніпровському районі у голови комісії ключ застряг прямо в сейфі.

Порушення дня тиші зафіксовано у всіх районах Києва

Як повідомляє УНН, посилаючись на прес-службу МВС, порушення дня тиші зафіксовано у всіх районах Києва. Так, станом на 12:00 з кожного району столиці надійшло хоча б одне повідомлення про порушення виборчого законодавства. Зазначається, що найчастіше скаржаться мешканці Оболонського району, а найбільш законослухняними виявилися Святошинський, Подільський і Голосіївський райони.

Найдорожчі виборчі кампанії в Києві

В київській Територіальній виборчій комісії надали проміжні дані про те, скільки коштів використали партії зі своїх виборчих фондів за період з 15 жовтня. Так, найдорожче виборча кампанія обійшлася "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", який вже витратив 64,3 млн грн. Вдвічі менше - 38,8 млн грн витратила партія "Рух за реформи" Сергія Думчева. У трійці лідерів також виявилася партія "УКРОП", бюджет кампанії якого на даний момент склав 29,4 млн грн. Основні розтрати припали на оплату реклами на телебаченні і радіо. А виготовлення плакатів та біг-бордів найбільшу суму з цих трьох партій інвестував Рух за реформи (6,3 млн грн).
Варто також зазначити, що згідно зі звітом ТВК, найдешевша передвиборна кампанія в столиці була у партії "Єдина сила", обсяг якої становив 2,6 тис. грн.

Попередні місцеві вибори в Києві

Попередні вибори в міськраду Києва відбулися 25 травня минулого року. Серед політичних партій на той час лідирувала партія "УДАР", яка набрала 40,56 % голосів (535 709 осіб). На другому місці опинилася радикальна партія Олега Ляшка, за яку свої голоси віддали 9,21 % виборців (121 686 осіб). Третє місце посіла "Самопоміч" Андрія Садового, яке отримало 6,87 % голосів (90 791 осіб). Крім того, міськрада за результатами голосування всього пройшли дев'ять партій.
А на місцевих виборах в 2008 р., згідно з результатами, перше місце зайняв Блок Леоніда Черновецького (30,45 % голосів), на другому місці опинився Блок Юлії Тимошенко (22,79 % голосів), а на третьому - Блок Віталія Кличка (10,61 % голосів).