ua en ru

Вибори в Німеччині: Facebook допоможе уникнути можливого втручання у політичний процес

Вибори в Німеччині: Facebook допоможе уникнути можливого втручання у політичний процес Фото: Марк Цукерберг (flickr.com/The Stars Fact)

Facebook має намір також зробити політичну рекламу більш прозорою

Глава компанії Facebook Inc. Марк Цукерберг заявив про плани компанії допомогти уникнути можливого втручання у вибори в Федеративній республіці Німеччина. Про це Цукерберг заявив в Facebook.

"Ми створили команди по роботі над запобіганням втручання урядів у вибори інших країн. І як ми вже повідомляли, наші команди виявили і закрили тисячі підроблених рахунків, які могли б спробувати вплинути на вибори в багатьох країнах, в тому числі останнього разу на французьких виборах ", - заявив Цукерберг.

За його словами, команда Facebook також працює над забезпеченням цілісності виборів в Німеччині в ці вихідні: від вжиття заходів проти тисяч підроблених рахунків, до партнерства з державними органами, такими як Федеральне відомство з інформаційної безпеки, для обміну практиками безпеки з кандидатами і партіями.

"Ми також вивчаємо діяльність акаунтів, які ми видалили, і ще не знайшли подібних в Німеччині", - додав глава Facebook.

Він також додав, що в компанії мають намір зробити політичну рекламу більш прозорою. Рекламу доведеться не тільки надати інформацію про спонсора, але його сторінка в соціальній мережі стане доступною для користувачів. Крім того, Facebook співпрацює з виборчими комісіями по всьому світу.

"Ми вже працюємо з виборчими комісіями в багатьох країнах, щоб допомогти людям зареєструватися для голосування і виявлення проблем. Ми також створимо канал для інформування виборчих комісій про ризики онлайн, які ми визначили на конкретних виборах", - резюмував Цукерберг.

I just went live a minute ago. Here’s what I said: Today is my first day back in the office after taking parental...

Опубліковано Mark Zuckerberg 21 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Facebook передасть Конгресу США політичні рекламні оголошення, за допомогою яких влада РФ ймовірно намагалися втрутитися в хід виборів президента США в 2016 році.