ua en ru

Вибори у Франції: Ле Пен обіцяє видворити всіх засуджених іноземців

Вибори у Франції: Ле Пен обіцяє видворити всіх засуджених іноземців Фото: Марін Ле Пен оголосила чергову обіцянку

Праворадикалка обіцяє захистити країну від ісламського фундаменталізму та глобалізації

У ході виборчого процесу у Франції крайньо-правий політик Марін Ле Пен обіцяє своїм виборцям, що захистить країну від ісламського фундаменталізму та глобалізації, якщо вона переможе на виборах. Зокрема шляхом видворення з країни всіх засуджених іноземців, передає DW.

"Що стоїть на кону на цих виборах (…) це, чи може Франція й досі бути вільною нацією. Поділ більше не між лівими і правими, а між патріотами та глобалістами", - заявила Ле Пен на мітингу в Ліоні 5 лютого.

У промові, якою завершився з'їзд партії "Національний фронт", Ле Пен пообіцяла видворити з країни всіх іноземців, засуджених за злочини та правопорушення. Кандидатка назвала ісламський фундаменталізм та економічну глобалізацію двома формами тоталітаризму.

"Ці дві ідеології хочуть поставити Францію на коліна", - зазначила Ле Пен та додала, що носіння мусульманських жіночих головних уборів, які закривають обличчя, а також молитви на вулицях є неприйнятними культурними небезпеками.

Згідно з останніми опитуваннями, Марін Ле Пен має високі шанси вийти в другий тур виборів, які заплановані на квітень-травень. Іншими ймовірними фіналістами президентської гонки є Еммануель Макрон та кандидат від "Республіканців" Франсуа Фійон.

Нагадаємо, раніше кандидат на посаду президента Франції від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен оголосила про старт президентської компанії, опублікувавши маніфест зі 144 обіцянок.