ua en ru

Вибори на Донбасі зараз недоцільні, - Тука

Вибори на Донбасі зараз недоцільні, - Тука Фото: Тука

Головною причиною неможливості проведення виборів глава Луганської ВГА назвав суттєве скорочення населення

Вибори на Донбасі зараз проводити недоцільно. Про це в ефірі ICTV заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (ВГА) Георгій Тука.

"Я не впевнений, що в нинішніх умовах вдасться провести вибори навіть в 2017 році. Виходячи з поведінки терористів, і як вони дотримуються якихось домовленостей, я особисто їм не вірю ... У мене є дуже великі побоювання, що ситуація буде змінена на краще. Про які вибори можна говорити в деяких районах області? Я тільки повернувся з Новотошковкі. До війни населення було приблизно 5,5 тисяч жителів, зараз 600. У місті Щастя було 12500, а зараз приблизно сім тисяч. Про які виборах може йти мова, коли щоночі і щодня йдуть обстріли? " - Підкреслив Тука.

Відзначається, що поки на звільнених територіях не покарають усіх, хто підтримував терористів, про вибори говорити рано.

"За рік на звільнених територіях практично не проведена робота по покаранню тих людей - на мій погляд, це злочинці, - які брали активну участь у проведенні так званого референдуму, які займалися його організацією", - заявив голова Луганської ВГА.

Нагадаємо, заяви голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Тука про те, що в Луганській області не потрібно проводити вибори, суперечать Конституції України, яка гарантує кожному право обирати і бути обраним.