ua en ru

Після виборів президента політика Чехії по Україні не зміниться, - посол

Після виборів президента політика Чехії по Україні не зміниться, - посол Фото: Євген Перебийніс

Перебийніс зазначив, що діючий уряд вже висловив позицію щодо України

Посол України в Чехії Євген Перебийніс заявив, що політика Чехії щодо України не зміниться після виборів президента у країні. Про це він розказав в ефірі "112 Україна".

"На дебатах були десь з 8 кандидатів, 7 з яких бачать теми, які хвилюють Україну, так само, як бачимо їх ми. За зовнішню політику у Чехії відповідає уряд. Президент має церемоніальні функції. Я сподіваюся, що зовнішня політика Чехії після президентських виборів не зміниться. Я думаю, що якщо переможе Іржі Драгош, то можна очікувати більшої підтримки. Нинішній уряд впринципі вже декларував свою позицію щодо підтримки України", - сказав посол.

При цьому Перебийніс зазначив, що діючому президенту Чехії може бути важко у другому турі виборів.

"Суспільство чеське розділене і це показав перший тур. Суспільство розділене на дві половини. Я думаю, що діючому президенту буде надзвичайно важко у другому турі", - додав він, коментуючи питання виборів у Чехії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у першому турі виборів в Чехії лідирував Мілош Земан

Зазначимо, що 73-річний Земан відомий, зокрема, своїми відверто антимусульманськими поглядами. Він неодноразово наголошував, що мусульмани не зможуть інтегруватися в європейські країни. Земан також не раз висловлювався за скасування санкцій Євросоюзу проти Росії.