ua en ru

На президентських виборах на Філіппінах лідирує прихильник жорсткого курсу у боротьбі зі злочинністю

На президентських виборах на Філіппінах лідирує прихильник жорсткого курсу у боротьбі зі злочинністю Фото: вибори на Філіппінах

Дутерте набирає близько 39% голосів

Колишній мер міста Давао, прихильник жорсткого курсу у боротьбі зі злочинністю Родріго Дутерте лідирує на президентських виборах на Філіппінах. Про це повідомляє BBC.

За підсумками підрахунку 90% бюлетенів, Дутерте набирає близько 39% голосів. За ним слідує Мануель Роксас з попереднім результатом 23%.


Зазначено, що переможець виборів буде визначений простою більшістю голосів. Конституція Філіппін обмежує повноваження президента одним шестирічним терміном. Зараз підходить до кінця термін повноважень нинішнього президента Бенігно Акіно.

Повідомляється, що в ході передвиборної кампанії він намагався об'єднати кількох кандидатів проти Дутерте. За словами Акіно, перемога Дутерте призведе до повернення країни до диктатури.

У своїй кампанії Родріго Дутерте робив акцент на боротьбі з корупцією і злочинністю. Він також відомий низкою гучних заяв, наприклад обіцянкою жорстоко розправитися з злочинцями, незважаючи на права людини.

Нагадаємо, в Республіці Філіппіни стартували вибори президента, де на пост глави держави претендують п'ять кандидатів.