ua en ru

ВПС США атакували позиції бойовиків ІДІЛ поблизу сирійського міста Кобани

Військово-повітряні сили США атакували позиції бойовиків терористичної організації "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ІДІЛ) поблизу міста Кобани на турецько-сирійському кордоні, який кілька днів тому захопили терористи.

Військово-повітряні сили США атакували позиції бойовиків терористичної організації "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ІДІЛ) поблизу міста Кобани на турецько-сирійському кордоні, який кілька днів тому захопили терористи. Про це йдеться в повідомленні Центрального командування Збройних сил США.

В результаті атак був знищений танк, кулеметна точка і два захоплених бойовиками будівлі. При цьому в командуванні не уточнили, чи брали участь в операції ВС інших країн створюваної США коаліції.

Зіткнення в районі міста Кобани, удерживамого курдськими повстанцями тривають вже кілька днів. 8 вересня бойовикам вдалося увійти в місто.

У зв'язку з цим, у кількох європейських країнах пройшли мітинги і акції, організованих курдами, із закликом до західних країн активніше протистояти ісламістам в Сирії і Іраку.

ІДІЛ - терористична організація, утворена в 2006 р. і яка оголосила своєю метою створення держави на території Сирії, Лівії та Іраку. Кістяк організації склали більше 10 радикальних груп, які об'єдналися навколо місцевого осередку "Аль-Каїди".

Нагадаємо, раніше глава НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс може ввести сухопутні війська в Туреччину для захисту від терористів ІДІЛ.

У Туреччині під час курдських акцій протесту загинули 14 людей, введено комендантську годину. Протестувальники вимагали від країн Євросоюзу активніше включитися в боротьбу з бойовиками "ісламської держави".