ua en ru

ВВС: ЗМІ неправильно виклали зміст фільму про катастрофі Boeing на Донбасі

ВВС: ЗМІ неправильно виклали зміст фільму про катастрофі Boeing на Донбасі Фото: аварія Boeing на Донбасі

Таблоїд Sunday Express у своєму анонсі фільму розмістив версію про причетність українських військових до катастрофи Boeing

Засоби масової інформації неправильно виклали зміст фільму телеканалу ВВС Two про катастрофу Boeing на Донбасі. Про це йдеться в заяві ВВС.

"Газета Sunday Express неправильно виклала зміст програми. На відміну від того, що стверджується в її заголовку, експерти насправді назвали в програмі малоймовірними твердження про те, що МН17 був збитий українським бойовим літаком, тому що ці літаки не можуть літати на такій висоті", - йдеться в заяві.


Як наголошується, в документальному фільмі збалансовано викладені твердження, що суперечать один одному, про долю рейсу МН17. Зокрема, у ньому є свідоцтва як за, так і проти теорій, що зачіпають Росію, Україну і ЦРУ.

"У фільмі також докладно розглянуті результати офіційного розслідування уряду Нідерландів, яке дає переконливі докази того, що літак був збитий потужної ракетою земля-повітря", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що телеканал ВВС Two анонсував показ документального фільму про катастрофу Boeing 777 авіакомпанії Malaysian Airlines на Донбасі.

Відзначимо, в анонсі британського таблоїду Sunday Express, де перераховані деталі вже знятого, але ще не оприлюдненого фільму міститься версія про причетність українських військових до катастрофи малайзійського Boeing. Ще за однією версією, яка наводиться у фільмі, вибух літака став наслідком операції, яку ЦРУ проводило спільно зі спецслужбами України і Нідерландів. Мова йде про те, що нібито ще в Голландії на борт лайнера була поміщена бомба.