ua en ru

ВПС Єгипту завдали удару по терористах у Лівії через напад на християн-копів

ВПС Єгипту завдали удару по терористах у Лівії через напад на християн-копів Фото: ВВС Єгипту вдарили по Лівії

Лівійські терористи напали на християн-копів, загинули 28 людей

Єгипетські винищувачі завдали удару по бойовим базам у східній частині Лівії. Про це повідомляє AP, посилаючись на інформацію від чиновників.

Як повідомляється, удари були нанесені у відповідь на напади з боку підозрюваних ісламських держав бойовиків в п'ятницю, 26 травня, в результаті чого загинули 28 християн-копів на південь від Каїра.

Згідно з повідомленням, раніше президент Єгипту Абдель-Фаттах аль-Сісі заявив у телезверненні, що Єгипет вдарить по базах, де бойовики, які ведуть атаки в Єгипті навчаються, незалежно від того, де вони знаходяться.

Ель-Сісі також безпосередньо звернувся до президента США Дональда Трампа із закликом вести глобальну війну з тероризмом.

Як повідомлялося раніше, кілька тижнів тому двоє озброєних чоловіків, підозрюваних у виготовленні бомб, були вбиті в результаті перестрілки з єгипетськими силами безпеки в районі на північ від Каїра.

У Міністерстві внутрішніх справ Єгипту заявили, що двоє чоловіків, віком 25 та 44 роки "відповідали за виготовлення і транспортування вибухових речовин збройним групам, пов'язаним з "Братами-мусульманами".

За версією міністерства, чоловіки були пов'язані з угрупованнями Хасм і Леваа аль-Таура. Хасм взяв на себе відповідальність за напад, в результаті якого в Каїрі раніше були вбиті троє поліцейських.

Нагадаємо, посольство України в Єгипті попереджає співгромадян про терористичну небезпеку.