ua en ru

ВВП США в III кв. 2012 р., за остаточними даними, виріс на 3,1%

За остаточними даними, валовий внутрішній продукт (ВВП) США в III кварталі 2012 р. порівняно з попереднім кварталом виріс на 3,1% в перерахунку на річні темпи (annual rate), повідомило сьогодні Міністерство торгівлі США. Аналітики чекали, що ВВП США в III кварталі 2012 р. виріс на 2,8%.

Це третя, підсумкова оцінка американського ВВП від Бюро економічного аналізу при міністерстві торгівлі США. Порівняно з другою оцінкою зростання ВВП переглянуто у бік збільшення на 0,4 процентного пункту (14,4 млрд дол. у грошовому вираженні) - з 2,7%.

Нагадаємо, в II кварталі ц.р. ВВП США виріс лише на 1,3%.

Перегляд показника економічного зростання в липні-вересні ц.р. пов'язаний з покращеною оцінкою таких компонентів ВВП, як споживчі витрати і баланс зовнішньої торгівлі. Так, особисті витрати американців, за остаточними даними, збільшилися на 1,6%, тоді як раніше повідомлялося про зростання на 1,4%. Імпорт товарів і послуг у США в III кварталі ц.р. знизився на 0,6%, причому цей показник знизився вперше за три роки. Раніше повідомлялося, що імпорт збільшився на 0,1%. Обсяг експорту в США, за остаточними даними, виріс на 1,9%.

Читайте також: Дефіцит платіжного балансу США за III кв. 2012 р. знизився до 107,51 млрд дол