ua en ru

Введення податку для багатих вирішить проблему "фіскального обриву" в США протягом тижня, - Обама

Угода щодо "фіскального обриву" в США буде укладена за тиждень, якщо республіканці визнають необхідність ввести податки для прошарку багатих американців, вважає Президент США Барак Обама.

Виступаючи на круглому столі в рамках зустрічі з главами крупних компаній, Обама застеріг республіканців від реалізації стратегії погроз у вигляді відмови від підвищення боргової стелі, з метою отримання поступок з боку Білого дому. "Я не гратиму в цю гру", - сказав він.

На думку Президента, економіка Європи знаходитиметься в депресії достатньо довгий час, передає Reuters.

Нагадаємо, "фіскальний обрив" має на увазі автоматичне скасування 1 січня 2013 р. податкових пільг, введених колишнім Президентом США Джорджем Бушем-молодшим, а також повернення податкових ставок на рівень 2001 р.

Раніше Білий дім відкинув ініціативи республіканців по уникненню "фіскального обриву", пояснивши це тим, що вони не узгоджуються з планами Обами підвищити податки для спроможних американців.

Пропозиція республіканців мала на увазі комплекс заходів, що включають податкові реформи і бюджетну економію, які могли принести до бюджету 2,2 трлн дол. протягом наступних 10 років. Проте, на думку демократів, ці заходи насправді направлені на збільшення податкового тягаря для середнього класу і зниження податків для багатих.

Якщо влада США так і не зможе подолати міжпартійні розбіжності і домовитися про те, як запобігти "фіскальному обриву", американська економіка може зануритися в рецесію, вважають експерти.

Читайте також: Обама вимагає підняти податки для багатих, щоб уникнути "фіскального обриву"