ua en ru

Введення миротворців ООН на Донбас може коштувати до мільярда доларів, - нардеп

Введення миротворців ООН на Донбас може коштувати до мільярда доларів, - нардеп Фото: ВРУ (president.gov.ua)

Введення миротворців залежить, зокрема від того, чи буде президент РФ готовий вирішувати конфлікт за рахунок розміщення миротворчого контингенту

Вступ миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на територію Донецької і Луганської областей може зажадати витрат до одного мільярда доларів. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам заявила народний депутат Ганна Гопко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми чітко розуміємо, що якщо буде певне узгодження миротворчої місії, потім буде виникати питання фінансування. Якщо ми проаналізуємо останні миротворчі місії ООН у різних країнах, це 2011-2014 роки, то вартість такої місії може досягати і одного мільярда, в залежності від кількості миротворців", - заявила Гопко.

Нардеп зазначила, що введення місії ООН на Донбас буде залежати, зокрема, від того, чи буде президент Російської Федерації Володимир Путін готовий поступово вирішувати конфлікт за рахунок розміщення миротворчого контингенту.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак заявив, що Сполучені штати Америки і Франція готові профінансувати миротворчу місію ООН на Донбасі.